Splošni pogoji

Varovanje podatkov

Za spletno stran www.clarico.si so vsi prejeti osebni podatki uporabnikov in kupcev spletne trgovine zasebni in zaupni, prav tako pa poskrbimo, da bo vsak nakup v naši trgovini varen. Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob registraciji, po elektronski pošti ali telefonu shranimo na varno mesto na strežniku, zaščiteno z geslom in z omejenim dostopom. Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki, pridobljeni preko spletne strani www.clarico.si varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vaše podatke potrebujemo, da zagotovimo nemoten proces izvedbe in dostave vašega naročila. Podatki ne bodo uporabljeni v nobene druge namene kot pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Vaših podatkov ne bomo pod nobenim pogojem uporabili brez vašega privoljenja, jih kakorkoli posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam.

Morebitna vprašanja o zgoraj navedenih izjavah in pogojih, načinu poslovanja naše spletne trgovine naslovite na elektronski naslov info@clarico.si

Dostava

Dostavo naročenega blaga opravlja naš pogodbeni partner paketna služba EKDIS D.O.O.. Za vsa naročila do 15. ure, se bomo potrudili, da bodo odpremljena v roku 3 delovnih dni. (pod pogojem, da je blago na zalogi).

Odprema in dostava pošiljk se vršijo vsak delavni dan.

V nobenem primeru trgovec ni odgovoren za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni na naslovu, vam Ekdis d.o.o. pusti obvestilo o prispeli pošiljki.

V primeru, da zaloga poide ali izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem nemudoma obvestili ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle.

Strošek dostave je obračunan po ceniku paketne službe Ekdis d.o.o.. Vaše naročilo postane veljavno ko ga odpošljete, cene veljajo na dan odpošiljanja naročila. Naročene izdelke lahko osebno prevzamete tudi pri nas na naslovu Topolšica 89, 3326 Topolšica.

Plačilne metode

Plačilo po povzetju:
Naročilo plačate dostavljavcu (paketna služba Ekdis d.o.o.) z gotovino, ko Vam le-ta dostavi naročeno blago. Stroški dostave so navedeni v naročilu oz so obračunani po ceniku paketne službe Ekdis d.o.o..

Plačilo po predračunu:
Če ste se odločili za plačilo po predračunu, bomo na elektronski naslov prejemnika računa poslali predračun z vsemi podatki. Po prejemu sredstev na naš poslovni račun bo blago odposlano na naslov za dostavo.

Cene v spletni trgovini

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.clarico.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), priporočili Gospodarske zbornice Slovenije in splošnimi kodeksi elektronskega poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja določajo poslovanje spletne trgovine www.clarico.si, ki jo upravlja Clarico d.o.o., Topolšica 89, 3326 Topolšica (v nadaljevanju »ponudnik«), kakor tudi pravice uporabnika in poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom oziroma kupcem.

Kupec je uporabnik, ki preko spletne trgovine www.clarico.si opravi nakup.

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku ali kupcu vselej zagotovil dostop do naslednjih informacij:
  • identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  • kontaktni podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom,
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
  • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  • pogoji, stroški in načini dostave blaga ali izvršitve storitve,
  • jasno in nedvoumno določene cene, iz katerih je razvidno tudi, ali vsebujejo davke in stroške prevoza,
  • možni načini plačila,
  • časovna veljavnost ponudbe,
  • roki in pogoji za odstop od pogodbe, vključno z informacijami o vračilu blaga,
  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba in cene

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine Clarico d.o.o. pogosto in hitro ažurira ter spreminja. Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, ni izključena možnost, da je podatek o ceni ali dobavljivosti na spletni trgovini www.clarico.si napačen. V teh redkih primerih ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oziroma mu bo ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena s potrditvijo naročila s strani ponudnika, torej v trenutku, ko kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu naročila »Naročilo potrjeno«. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je vidna tudi v uporabniškem računu kupca.

Vse cene so z DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi možnimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji.

Varstvo potrošnikov

V tem poglavju splošnih pogojev poslovanja je potrošnik tista fizična ali pravna oseba, ki pridobiva ali uporablja izdelke za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. V ostalih poglavjih sta z izrazom »kupec« upoštevana kupec in potrošnik.

Clarico d.o.o., s tem tudi njena spletna trgovina www.clarico.si spoštuje in deluje v skladu z veljavno zakonodajo ter v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. Kupec lahko vsakršno morebitno pritožbo naslovi na objavljene kontakte.

Napake, zamenjava, vračanje izdelkov

Fizične osebe imajo pri pogodbah sklenjenih na daljavo po Zakonu o varstvu potrošnikov pravico, da v roku 14 dni po prejemu izdelka na kontaktni naslov sporočijo, da odstopajo od pogodbe, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega izdelka na naslov podjetja Clarico d.o.o. v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. V primeru, ko fizična oseba odstopi od pogodbe s sporočilom na kontaktni naslov, mora prejeto blago na naš naslov vrniti v tridesetih dneh po sporočilu. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, v nepoškodovani embalaži in v nespremenjeni količini.

Vračilo plačila bomo izvedli v najkrajšem možnem roku, ki ne bo daljši od 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe, z nakazilom na vaš račun (le tega morate ob vračilu navesti). Edini strošek, ki v tem primeru bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga ter v primeru, ko vrnjeni izdelki niso nepoškodovani in v nespremenjeni količini.

Prejeto blago preglejte takoj in ob prisotnosti osebe dostavne službe. Reklamacije rešujemo v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru se lahko kupec obrne na ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Odgovornost

Clarico d.o.o. ni odgovorna za posledice, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo izdelkov kupljenih preko spletne trgovine www.clarico.si.

Clarico d.o.o. ni odgovorna za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikov poti oz. infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovina (npr. izpad delovanja medmrežja).

Spletna trgovina www.clarico.si deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni trgovini www.clarico.si, kljub temu pa se lahko zaradi specifike poslovanja spletne trgovine lastnosti izdelkov, razpoložljivost na trgu, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah v najkrajšem možnem času in mu omogočil odstop od naročila oziroma drugo sporazumno rešitev.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, ustrezne opise in navodila izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične, tekstovni material pa kot informativne narave. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena določenemu izdelku.

Na morebitne napake nas lahko uporabniki v kateremkoli trenutku opozorite, za kar vam bomo v spletni trgovini www.clarico.si iskreno hvaležni.

Pošljite povpraševanje


Polja označena z * so obvezna.

Pošlji