Novice

Zaščita avtodoma in počitniške prikolice

Zaščita avtodoma in počitniške prikolice

Datum objave: 17. december 2014

Je počitniško prikolico sploh potrebno čistiti?

Ste vsako leto v dilemi, kako se lotiti čiščenja vašega avtodoma ali počitniške prikolice? Iščete način, kako si to delo poenostaviti in podaljšati izgled čiste prikolice? Včasih pomislite, da je to dolgotrajno in obremenjujoče delo?

Vsakokratno čiščenje mobilne enote je za marsikoga neljubo opravilo, nekateri  so celo mnenja, da je prikolica  itak vedno umazana in se jo sploh ne splača negovati. Vendar pa je nega avtodoma in počitniške prikolice potrebna že zato, da ji podaljšamo življenjsko dobo.

Kako skrajšati čas, namenjen za čiščenje vaše počitniške prikolice?

Permanon zaščita na bazi silicija (Si14 delcev) zaščiti površino pred okoljskimi vplivi in pred vdiranjem umazanije v pore materiala.  Vzdrževanje površin je po nanosu zaščite bistveno lažje in hitrejše.

Kako delujejo  Si14 delci?

Silicij (Si14) ima sposobnost, da se na vsako trdo površino veže elektrostatično in zapolni mikro pore materiala. Tako umazanija ne more prodirati vanje in ostaja na površju zaščite. Zato je vzdrževalno čiščenje hitrejše in manj obremenjujoče.

Značilnost silicija pa je tudi, da poveča trdnost materialov, kar tudi preprečuje nastanek mikroodrgnin, do katerih pride zaradi drobnih delcev  v zraku, pri čiščenju pa odrgnine pogosto nastanejo zaradi uporabe čistilnih ščetk in gob. Pogosto so takšne odrgnine opazne na občutljivih polikarbonatnih oknih. Prav zaradi teh mikroodrgnin prikolica izgublja novi videz, vzdrževanje postaja vedno težje, saj umazanija prodira vedno globlje, pojavi se plesen, vse skupaj pa vodi k propadanju materialov.

Postopek uporabe:

Postopek nanosa zaščite je zelo enostave in hiter. Bistvena prednost izdelka je tudi, da ne vsebuje nikakršnih kemičnih sestavin, zato je popolnoma varen za uporabo.

Avtodom najprej očistimo s Permanon čistilom Hecta, pri trdovratnih umazanijah pa si lahko pomagamo s Permanon PS PASTE. Na očiščeni avtodom z razpršilko nanesemo še Permanon zaščito. Po končanem nanosu avtodom le še nežno splaknemo in postopek je končan. 

Postopek je smiselno napraviti v začetku sezone. Nadaljnje vzdrževanje lahko opravljamo z nevtralnimi detergenti, priporočljiv pa je detergent Permanon Diamond 2v1, ki učinek zaščite podaljšuje na celo leto.


Freedom katalog15_v18_permanon.pdf 

Pošljite povpraševanje






Polja označena z * so obvezna.

Pošlji